Señor Klorofil: Jedite zeleno!

Jedan dobri E, da znate. Ime za klorofil. Uspjeli su ga pretvoriti u prah i stabilizirati tek 1997. Lisa i njezin suprug Frank, kada je postao pigment za hranu imena E140.

Znam da je klorofil odgovoran za fotosintezu biljaka i to mi je baš čudesno; pretvara svjetlost u kisik i energiju. Wow!

 

A tijelo mi danima traži zeleno,  a i Igor je već s vrata rekao da je ovotjedna pošiljka s Organskog vrta pretežito zelena. Odlično, pomislila sam, – privukla sam to.

 

Danima miksam povrće zelenih listova u divne smoothieje, jer brijem da bez toga  ne mogu započeti dan. Uspješno ih uvaljujem Gašpiju koji više ne govori fuj zeleno, jer dodajem savršen omjer meda i banana. Osjećam kako me izvrsno hrani to savršeno zeleno gorivo, i moja mašina (tijelo)  sve bolje i bolje radi. U zeleno gorivo dodajem voće i povrće svih boja jer boje su važne. Jednom ću pisati i o tome. A sada moja zelena, zelena, zelena.

 

 

Vrijeme je koprive, maslačka, matovilca, rikole, blitve,  špinata i kiselice. Kuham takve zelene pireove da se moji gosti i ukućani oblizuju te traže još. Mislite da znaju od čega su? Ja mislim da je važno samo to da im je fino.

 

Hvala ti Martina i Organskivrt.com da ste mi povjerili ovaj blog, jer tako, slušajući svoje tijelo, uspijevam i saznati što točno jedem i zašto to želim.

 

Danas sam tako saznala da je klorofil antiseptik, andioksidans i veliki borac u službi jetre. Izvrsno čisti teške metale (kojih sam navodno puna) i ima nevjerovatnu sposobnost zacjeljivanja unutarnjih i vanjskih ozljeda. Prirodni klorofil ima super moć da regenerira naše tijelo na molekularnom i staničnom nivou. Sadrži klorofin, moćno sredstvo za zaštitu stanica od mutacija, pomaže u izgradnji novih crvenih krvnih zrnaca i vrlo brzo povećava našu energiju i zdravlje. Superfood. Aha, kužim. Dosta i vama? Dobar vam tek!

 

Anđa Marić

blogerica Orgamskog vrta

 

Ne propustite:

Juha od kiselice na mađarski

Anđin proljetni ručak

Decoupage ili jaja u svili, pitanje je sad!

Je li i ona jela matovilac i potiče li on rast kose?

Poriluk i Anđini ‘bizonovi tabani’

Raketa 22: Danas će me lansirati u blisku budućnost, u proljeće!

‘Bijela ruža’: Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana

Zeleno gorivo od kojeg ti organizam govori hvala

Moja draga fasada zaslužuje da je brižno održavam dok živim u toj kući

Gospon krumpir: Tko kaže da se morate odreći pomfrita?!

Doručak je najvažniji obrok dana

Anđa u inspekciji